Annons
Senaste numret: Jaktreportage

Lyckas med pürschen!

Senaste numret: Jaktreportage

Riplycka mellan ovädren

Senaste numret: Jaktreportage

Jaktglädje för JJ-läsare

Jaktjournalen

Jaktnyheter


Räv-SM 2016 i startgroparna

Fegen (JJ) Till helgen avgörs 2016 års upplaga av Räv-SM i skogarna kring Fegen i Hallands län. Jaktjournalen liverapporterar under mästerskapets båda provdagar.

Kommunen vill skjuta fler vildsvin

Katrineholm (JJ) Katrineholms kommun har ansökt hos länsstyrelsen i Södermanland om skyddsjakt för att få skjuta ett tiotal vildsvin som orsakat skador för lantbrukare.
Annons

Kräver att vargjakten förlängs

Karlstad/Örebro (JJ) Den ordinarie licensjakttiden för varg går mot sitt slut och ännu har vare sig Värmlands eller Örebro läns jägare kunnat fälla en enda varg på grund av juridiska processer. Nu vill Länsstyrelsen förlänga jakttiden.

Sjunde vargen skjuten i Ockelbo

Ockelbo (JJ) På lördagen fälldes den sjunde vargen i Ockelbo/Åmot-reviret. Nu återstår bara en varg innan hela reviret är tomt på varg. – Vi har lagt ner en otrolig möda i det här, säger Per Mellström presstalesperson för vargjägarna i Gävleborg.

Rovdjursinventering i Västra Götaland

Göteborg (JJ) Länsstyrelsen i Västra Götaland söker efter lodjur, kungsörn och varg i den pågående rovdjursinventeringen. För att få en korrekt bild vädjar man efter hjälp. - Vi är beroende av allmänheten och markägare, säger inventeringsansvarig Nelly Grönberg.
Annons

Sameby vill inte stänga ute lokala jägare

Kiruna (JJ) Domen i Gällivare tingsrätt gav Girjas sameby rätten att själva kontrollera jakt och fisket på byns renbetesområde ovan odlingsgränsen, men lokala jägare är fortfarande välkomna.
Annons

Jakttidning söker ny ägare

Stockholm (JJ) LRF Media har beslutat om en rensning av förlagets alla magasin. Därmed kommer en av landets äldsta jakttidningar att säljas.
Annons