Webbsidan för Drömjakt i Sunne meddelar att mässan läggs ned. Bild: Skärmdump och Gettyimages, montage

Hyreshöjning sätter stopp för mässan Drömjakt i Sunne

Värmlands stora jaktmässa Drömjakt i Sunne lägger ned.- Vi kan inte betala 300.000 kronor i hyra för två dagar, säger en av arrangörerna, Stefan Besterman, till Jaktjournalen.

"}}

Det var tänkt att 2023 skulle bli ett jubileumsår för Drömjakt i Sunne.

– Det skulle bli tioårsjubileum, men nu har vi beslutat att mässan läggs ned, säger Stefan Besterman, som drivit arrangemanget tillsammans med sin bror, Peter Besterman.

Att mässan läggs ned beror på att hyran nästan fördubblas under kommande år, efter beslut i det kommunala bolag i Sunne som driver parken i Rottneros.

– Första året betalade vi 60.000 kronor i hyra, sedan har hyran höjts undan för undan. Nu var beskedet att hyran för 2023 skulle bli 300.000 kronor och då tar vi beslutet att lägga ned, säger Stefan Besterman.

Han pekar på att arrangemanget är riskfyllt för honom och brodern Peter. Blir det dåligt väder kan det bli förlust.

Fem helger

Petra Svedberg är VD i kommunala bolaget Rottneros park och hon förklarar varför hyran måste höjas från 165.000 kronor till 300.000 kronor.

– Vi har egentligen bara fem helger per år då vi har stora intäkter i parken. Ska mässan arrangeras någon av helgerna mellan 3 juli och 6 augusti 2023, måste vi få hyresintäkter som motsvarar vårt inkomstbortfall, säger Petra Svedberg.

Hon säger sig vara mycket positiv till mässan Drömjakt i Sunne och säger att bolaget är öppet för att hyra ut parken till ett lägre pris än 300.000 kronor för en helg.

– Men då måste det vara andra helger än de som ligger i veckorna 27 till 31, säger Petra Svedberg.

I år räknades 8.500 besökare in på Drömjakt i Sunne.