Annons
Ulf Berg efterlyser haverikommission som granskar Hedin-fallet - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Karl Hedin
Ulf Berg, infälld till vänster, vill att en oberoende kommission granskar hur polis och åklagare jobbat i fallet med Karl Hedin och de andra åtalade i jaktbrottsutredningen. Foto: Anders Ljung och Mikael Moilanen, montage
Ulf Berg efterlyser haverikommission som granskar Hedin-fallet

Ordföranden i Jägareförbundet i Dalarna, förre polisen Ulf Berg, efterlyser en haverikommission som granskar turerna i rättsfallet som rör Karl Hedin och de övriga inblandade.

På fredagen frikändes Karl Hedin och de tre andra som misstänkts för bland annat illegal jakt på varg. Tingsrätten framhåller att de politiska utspel som Karl Hedin gjort i vargfrågan inte bedömts av rätten, eftersom det råder åsiktsfrihet i Sverige.

– Vi vill inte ha ett land där rättsväsendet kan släpa människor inför skranket för att de inte tycker om varg. Däremot får man inte skjuta varg olovandes, det är vi överens om, säger Ulf Berg.

”Det får inte förekomma”

Han tycker att Sverige är inne på en farlig väg i de rättsfall som senaste åren uppmärksammats när det gällt illegal jakt på varg. Flera stora utredning har slutat med att de åtalade frikänts.

– Sverige ska vara en rättsstat och då får det inte förekomma sådana saker som felaktiga telefonavlyssningar och felaktiga avskrifter av avlyssningar som leder till en månads häktning. Det får inte förekomma, säger Ulf Berg.

Han vill att det tillsätts en oberoende utredning som granskar hur bland annat Karl Hedin-fallet drivits av polis och åklagare.

– Att människor kan ställas inför rätta för sina åsikter, det trodde jag inte ens att jag skulle behöva misstänka, säger Ulf Berg.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!