Annons
Succé för digital jaktdag på äldreboenden i Dalarna | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan äldreomsorg
Henric Lindh och Leif Risander på Studiefrämjandet i Dalarna bidrar med lite jaktglädje på äldreboenden.
Succé för digital jaktdag på äldreboenden i Dalarna
Nu får människor på äldreboenden i Dalarna uppleva jakt – i alla fall digitalt. Studiefrämjandet åker runt med en skyttesimulator med löpande älg – och så grillar man korv och dricker kokkaffe.
Det var premiär för det digitala älgskyttet på tisdagen på ett äldreboende i Rättvik. – Åtminstone två män hade jagat tidigare och uppskattade dagen mycket. Men även de andra, framförallt kvinnorna, tyckte att det var roligt att testa på att skjuta, berättar Leif Risander, jakt- och fiskehandläggare vid Studiefrämjandet i Dalarna. Med sig hade han förbundets skyttesimulator, en cirka fem meter lång miniälgbana där man skjuter på sex meters avstånd. – Träffen registreras på en display. De äldre kan ha svårt att få en klar bild i kikarsiktet, men vi hjälper dem med det, säger Leif Risander.

”Vilda lådan”

Under dagen kokade man kokkaffe och grillade korv över öppen eld. Dessutom hade Leif Risander med sig ”vilda lådan” där han har skinn, fjädrar och horn från vilda djur som han berättar om. Nu går turnén för det här arrangemanget vidare till södra Dalarna, där Henric Lindh från Studiefrämjandet ska besöka tre äldreboenden i Långshyttan och Hedemora. – Vi gör det här i folkbildningens tecken och nu börjar de ringa från fler kommuner i Dalarna som vill att vi ska besöka deras äldreboenden, säger Leif Risander. Premiären på äldreboendet i Rättvik bevakades bland annat av Radio Dalarna. Hör deras inslag här.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!