Jaktnyheter

Stövar-SM för hare 2020 ställs in

Foto: Gettyimages

Den 28-29 november skulle Stövar-SM gått av stapeln för 39 året sedan starten 1980. Mästerskapet skulle arrangerats i Värmland men den ökade smittspridningen av covid-19 gör att Svenska Stövarklubben ställer in tävlingen.

Beskedet kom under gårdagen och fattades i samråd mellan moderklubben Svenska Stövarklubben och lokalklubben Värmlands Stövarklubb som också skulle agerat värd för mästerskapet.

Trots att Värmlands stövarklubb strippat tävlingsarrangemanget rejält och slopat traditionell invigning, middag och prisutdelningscermoni samt slopat både vägvisare och tvådomarsystem, så innebar de nya restriktionerna om grupper om max åtta personer att tävlingen inte kan avgöras.

– Självklart kommer anmälningavgifter och kennelsponsorpengar betalas tillbaka snarast, skriver Christer Andersson, ordförande för Svenska Stövarklubben på Facebook.

I förra veckan blev årets startfält klart och senast för ett par dagar sedan hoppade Smålands stövarklubbs kandidat av på grund av löp och ersattes av startfältets enda schillerstövare, Frostnattens Tessy, ägare Stefan Lundgren.