Annons
Stor polisinsats mot misstänkt tjuvjakt – ”inga tecken på brott” - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan misstänkt jaktbrott
En polishelikopter som hovrade över byn Mäntyvaara väckte uppståndelse i lördags. Arkivbild: Gettyimages
Stor polisinsats mot misstänkt tjuvjakt - "inga tecken på brott"

Efter tips om tjuvjakt på björn ryckte polisen i Norrbotten i lördags ut med både helikopter och patrullbil. Men hittade dock ingenting som tydde på något jaktbrott.

En polishelikopter väckte uppståndelse i byn Mäntyvaara, cirka fem mil sydost om Gällivare i lördags.

– Polisen fick in uppgifter om att det pågick ett misstänkt jaktbrott. Helikoptern fanns redan i området – i något annat ärende – och så var den en patrullbil på plats. Men man fann inga tecken på att något brott begåtts och därför upprättades ingen anmälan, berättar polisens pressinformatör, Åsa Mjörndal, för Jaktjournalen.

Norrbottens-Kuriren skriver i sin pappersupplaga att tipset till polisen byggde på att flera björnar skulle ha skjutits i området den senaste veckan. De skulle ha jagats från skoter.

”Fick skicka upp fågeln”

I samma tidning tar ledarskribenten Daniel Persson i måndagens nummer av papperstidningen avstamp i lördagens polisinsats i Mäntyvaara. Rubriken på ledaren är ”Tipsa om ett jaktbrott så kommer polisen genast”.

Daniel Persson konstaterar att det skulle kunna gälla en mordvåg i Malmö, men nu var det inte så. Det handlade istället om en misstänkt tjuvjakt.

”Misstänkt är det operativa ordet här. Polisen fann inga konkret som pekade på att jaktbrott hade begåtts. Alls. Men man fick åtminstone skicka upp fågeln i luften, och det är ju roligt. Det är fullt möjligt att polisen inte tog tipset som hade inkommit på särskilt stort allvar. I sådana fall brukar man inte tveka att använda nationella insatsstyrkan mot jägare”, skriver Daniel Persson.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!