”Skjut den då” – direktsänd älgkontakt i TV4

TV4:as tittare fick i direktsändning uppleva skarp jakt och älgkontakt på premiärmorgonen av älgjakten. Ko och två kalvar passerade förbi exalterade reportern Peter Svanberg och en passkytt.

Ko och två kalvar passerade reporterteamet som TV4 hade ute i skogen på premiärmorgonen. Arkivbild: Gettyimages

Nyhetsmorgon i TV4 sände bland annat direkt från älgjakten, som startade i norra Sverige på måndagsmorgonen.

Studioreportarna lämnar över till fältreporter Peter Svanberg i Bissjön i Lövånger precis när älg är på väg till passet där han står.

– Vi har älg bakom oss precis nu. De kommer upp där vid vattnet där bakom, rapporterar Peter Svanberg flåsande.

– Ja, skjut den då, ropar en av studioreportrarna förtjust.

Ko och kalvar passerar

Ko med två kalvar, som lagets hund ståndat 500 meter bort under morgonen, passerar i bild.

Passkytten intill Peter Svanberg försöker vissla fast älgarna men de är uppenbart stötta och fortsätter förbi utan att skott avlossas.

– Det är högt gräs och lite för långt avstånd. Passkytten väljer klokt nog att inte skjuta. Det kan hända att TV-teamet förstörde det här, i och med att vi rörde oss, säger Peter Svanberg i direktsändning.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼