Annons
"Skjut den då" – direktsänd älgkontakt i TV4 | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan älgjakt
Ko och två kalvar passerade reporterteamet som TV4 hade ute i skogen på premiärmorgonen. Arkivbild: Gettyimages
"Skjut den då" - direktsänd älgkontakt i TV4
TV4:as tittare fick i direktsändning uppleva skarp jakt och älgkontakt på premiärmorgonen av älgjakten. Ko och två kalvar passerade förbi exalterade reportern Peter Svanberg och en passkytt.
Nyhetsmorgon i TV4 sände bland annat direkt från älgjakten, som startade i norra Sverige på måndagsmorgonen. Studioreportarna lämnar över till fältreporter Peter Svanberg i Bissjön i Lövånger precis när älg är på väg till passet där han står. – Vi har älg bakom oss precis nu. De kommer upp där vid vattnet där bakom, rapporterar Peter Svanberg flåsande. – Ja, skjut den då, ropar en av studioreportrarna förtjust.

Ko och kalvar passerar

Ko med två kalvar, som lagets hund ståndat 500 meter bort under morgonen, passerar i bild. Passkytten intill Peter Svanberg försöker vissla fast älgarna men de är uppenbart stötta och fortsätter förbi utan att skott avlossas. – Det är högt gräs och lite för långt avstånd. Passkytten väljer klokt nog att inte skjuta. Det kan hända att TV-teamet förstörde det här, i och med att vi rörde oss, säger Peter Svanberg i direktsändning.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!