Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ljuddämparsystemen till Blaser R8 och Sauer 404 återkallas sedan det uppmärksammats att det finns risk för korrosion.

Det är sajten all4shooters.com som uppmärksammar återkallandet av Blasers och Sauers integrerade ljuddämparsystem.

Enligt vapensajten har det på sociala medier förekommit bilder på en Blaser Silencer med sprickor och en förstörd front.

Blaser som är kända för sitt säkerhetstänk kallar nu omedelbart tillbaka sålda ljuddämpare och sådana som finns hos återförsäljare. De återkallade dämparna kommer bytas ut eftersom kondens bildats i innandömet.

Kunder uppmanas returnera sina dämpare till sin återförsäljare. Hela vapnen behöver inte lämnas in. De fungerar även utan dämparinsatsen till pipan.

Inga bekräftade fall i Sverige

I dagsläget kan Blaser inte säga hur lång tid det kommer ta innan nya ljuddämpare kan levereras och uppmanar sina kunder att ha tålamod.

Av totalt 400 sålda R8 Silencer i Sverige finns enligt Jens Qarlsson på Blaser Group AB inga bekräftade korrosionsfall här, men Jens meddelar ändå att alla återförsäljare som sitter på lager har informerats om läget.

Dämparutbytet görs kostnadsfritt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼