Annons
S-politiker vill ge Örebro län "andrum från varg" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 månad sedan
S-politiker vill minska bördan av varg i Örebro län. Foto: Gettyimages
S-politiker vill ge Örebro län "andrum från varg"

Denis Begic och Anna Ahnér, riksdagspolitiker respektive oppositionsråd, efterfrågar andrum från varg i Örebro län.

Denis Begic och Anna Ahnér, som är oppositionsråd i Askersund, skriver om vargproblematiken i en debattartikel i pappersupplagan av Nerikes Allehanda.

Sommaren 2020 mötte de vargdrabbade lantbrukare, tjänstemän från länsstyrelsen och representanter från LRF i en hage i Askersund där ett vargangrepp inträffat.

Riksdagsmotion

Denis Begic, S

”Med oss från träffen fick vi en bättre bild av konsekvenserna som lantbrukare står inför när olika intressen ställs mot varandra. I det här fallet en nationell livsmedelsstrategi där livsmedelsproduktionen ska öka och bidra till en hållbar utveckling i hela landet mot ett riksdagsbeslut om att varg ska finnas i Sverige”, skriver Begic och Ahnér i sin debattartikel.

De fick inblick i att ersättningarna till människor som drabbas av vargattacker inte täcker kostnaderna fullt ut. De fick inblick i hur tidsödande ansökningarna om ersättning är.

”Vi Socialdemokrater tar detta på allvar. Denis Begic skriver om detta i en motion till Riksdagen med namnet ”Ge Örebro län ett andrum från varg”. Riksdagen uppmanas att ställa sig bakom att se över skyddsjakten på varg i syfte att ge bönder i Örebro län andrum”, skriver Begic och Ahnér i Nerikes Allehanda.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!