Jaktnyheter

Regeringen beviljar Jägareförbundet miljonbidrag

Jägareförbundet får kostnadstäckning för första halvåret 2022. Det har Regeringen beslutat. Foto: Gettyimages, montage

Regeringen beviljar Svenska Jägareförbundet ytterligare miljoner i tillfälligt verksamhetsbidrag fram till halvårsskiftet.

"}}

Tre delar av det uppdrag som Jägareförbundet haft kallas vilt och trafik, adaptiv klövviltförvaltning och viltövervakning.

Regeringen har beslutat att dessa tre uppdrag skulle upphandlas före årsskiftet i höstas. Men det blev aldrig klart och nu är planen att upphandlingen ska vara klar till halvårsskiftet 2022.

Det bidrag som Jägareförbundet fick av Regeringen i höstas täckte inte första halvåret i år och Jägareförbundet ansökte då om ytterligare 3,6 miljoner kronor.

Det sa Regeringen ja till på torsdagen. Pengarna tas ur Viltvårdsfonden, alltså den fond som jägare betalar in till när de löser statligt jaktkort.

– Vi ansökte då om medel så att arbetet kan utföras enligt de önskemål som regeringen har. Vi är naturligtvis mycket nöjda att regeringen hörsammat och haft förståelse för att kontinuiteten i uppdragen behöver hållas, säger Åke Granström, tillförordnad generalsekreterare vid Jägareförbundet, i ett pressmeddelande.