Annons
Positiva rapporter om vildsvinskött i Kalmar | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan vildsvinskött
Efterfrågan på vildsvinskött rapporteras öka i Kalmar län. Arkivbild: Gettyimages
Positiva rapporter om vildsvinskött i Kalmar

En ökande efterfrågan på vildsvinskött rapporteras från Kalmar län. Sjukhusköken har börjat servera vildsvin och på det lilla viltslakterier i Ishult är vildsvinskött den dominerande köttråvaran.

Barometern rapporterar i sin pappersupplaga om Johan Segergren och hans sambo Anne Larsson som driver viltslakteriet i Ishult norr om Oskarshamn.

– Vi tar emot allt vilt, det är älg, hjortar, rådjur och så vildsvin. Mellan tumme och pekfinger så svarar vildsvinen för ungefär 75 procent av slakt och styckning här. Och intresset för köttet ökar, det känns väldigt bra, säger Johan Segergren till Barometern.

Hans främsta utmaning är att hålla ett lagom stort lager av vildsvinskött. Det får inte ta slut, men frysarna får inte heller bli för fulla.

Vildsvin på sjukhusen

Numera serveras 600 portioner vildsvinskött var tredje vecka på sjukhusen i Kalmar län.

– Det började med en motion i regionfullmäktige och vi svarade på den att vi kunde tänka oss att prova med vildsvinskött. Vi testade hösten 2019 och rätterna mottogs väldigt bra, både våra patienter och alla andra restaurangbesökare uppskattade rätterna, säger Catarina Ek, kostsamordnare Kost och Lokalvård, Regionservice, till Barometern.

Planen är nu att utöka vildsvinsrätterna på sjukhusen. En färsrätt till och skav av något slag är det tänkt att bli i framtiden.

Barometern frestar också läsekretsen med två recept på vildsvin: Wallenbergare och gulasch.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!