Närgångna björnar i Los

Hälsingland (JJ) Björnarna är närgångna i byn Los i Ljusdals kommun. 13 observationer har gjorts i år.

Tilldelningen i höstens björnjakt i Gävleborg sköts på tre dagar. Arkivbild: Gettyimages

Aftonbladet rapporterar att de boende är vana att björnarna rör sig nära bebyggelsen och går in i folks trädgårdar.

– Jag tycker inte det är behagligt att gå ut. Han verkar inte särskilt skygg. Han gräver ner sig och sover här hela natten. Även när det går folk här nere på gatan så ligger han kvar. Han verkar inte särskilt skygg. Han ligger här och äter och håller koll, säger Else-Maj. säger Else-Marie Ekrelius till Aftonbladet.

Tilldelningen sköts på tre dagar

Tidningen har också pratat med Elisabeth Törnberg vars femåriga dotter i lördags kom in och sa att det var en björn i trädgården.

– Jag trodde att hon skämtade, men så gick vi ut på altanen och hon visade att den låg där – cirka tio meter från oss, säger Elisabeth Törnberg till Aftonbladet.

I höstens björnjakt i Gävleborg var tilldelningen 30 björnar. Det tog tre dagar att skjuta dem.

AKTUELLT

Bokmärk hemsidan – JJ-appen försvinner

Kungsbacka (JJ) Från och med den 18 augusti är det www.jaktjournalen.se som gäller. Då släcker vi nämligen ner vår nyhetsapp. På vår hemsida kommer nyheter, filminslag och radiointervjuer till sin rätt på ett betydligt bättre sätt. Se till att bokmärka sajten och skapa en ikon på hemskärmen på din mobil.

Björnjakten 2018 – Robert Salomonsson tror på Lillen

Dorotea (JJ) Den 21 augusti är det dags för björnjaktspremiär. I år får totalt 284 björnar fällas under licensjakten som får pågå som längst fram tills den 15 oktober. Jaktjournalen har checkat av hur några av Sveriges mer namnkunniga björnjägare förberett sig.

Annonser