Närgångna björnar i Los

Hälsingland (JJ) Björnarna är närgångna i byn Los i Ljusdals kommun. 13 observationer har gjorts i år.

Tilldelningen i höstens björnjakt i Gävleborg sköts på tre dagar. Arkivbild: Gettyimages

Aftonbladet rapporterar att de boende är vana att björnarna rör sig nära bebyggelsen och går in i folks trädgårdar.

– Jag tycker inte det är behagligt att gå ut. Han verkar inte särskilt skygg. Han gräver ner sig och sover här hela natten. Även när det går folk här nere på gatan så ligger han kvar. Han verkar inte särskilt skygg. Han ligger här och äter och håller koll, säger Else-Maj. säger Else-Marie Ekrelius till Aftonbladet.

Tilldelningen sköts på tre dagar

Tidningen har också pratat med Elisabeth Törnberg vars femåriga dotter i lördags kom in och sa att det var en björn i trädgården.

– Jag trodde att hon skämtade, men så gick vi ut på altanen och hon visade att den låg där – cirka tio meter från oss, säger Elisabeth Törnberg till Aftonbladet.

I höstens björnjakt i Gävleborg var tilldelningen 30 björnar. Det tog tre dagar att skjuta dem.

AKTUELLT

Gråhunden Zero räddad ur isvak efter en halvtimme

Det var nära att livet tog slut för gråhunden Zero på lördagen. Han gick genom isen och kämpade en halvtimme i vaken innan brandkåren lyckades rädda honom. – Chocken har inte lagt sig riktigt, säger husse Alexander Ekstam.

Krönika: Sveriges mest otacksamma uppdrag!

En eftersöksjägare vågade inte förkorta lidandet på varg häromdagen, en annan fick inte skottlossningstillstånd eftersom vildsvinet körts på i detaljplanerat område. För några år sedan omkom en eftersöksjägare under ett pågående eftersök. Otaliga är vittnesmålen som beskriver en vardag där medtrafikanter visar noll hänsyn och jaktmotståndare kallar eftersöksjägare kallblodiga mördare.

Annonser