Jaktnyheter

(M) lovar Jägareförbundet allmänna uppdraget åter

Moderaterna vänder sig emot upphandlingen av allmänna uppdraget. Partiets landsbygdspolitiske talesperson, John Widegren, lovar en återställare när Moderaterna kommer till makten. Foto: Riksdagen och Gettyimages, montage

Moderaterna lovar att ge tillbaka det allmänna uppdraget till Svenska Jägareförbundet - när man får makten i Sverige.

"}}

John Widegren, moderat talesperson i landsbygdsfrågor, skriver i en debattartikel hos Svensk Jakt att upphandlingen av delar av det allmänna uppdraget inte handlar om EU:s regelverk.

”Däremot använder regeringen EU som murbräcka för att driva igenom beslutet, som egentligen grundar sig i regeringens och framför allt Miljöpartiets aversion mot jägare”, skriver John Widegren.

Han hävdar att beslutet att lägga ut delar av det allmänna uppdraget på marknaden är ideologiskt motiverat.

”När Moderaterna får makten kommer vi att återinföra det allmänna uppdraget för att säkerställa en fortsatt effektiv viltförvaltning”, skriver John Widegren.

Hittills är det så kallade organisationsbidrag som delats ut från Viltvårdsfonden. Senare i höst står det klart om någon organisation eller förening kan matcha Svenska Jägareförbundet i uppdragen med ”adaptiv klövviltsförvaltning”, ”viltövervakning” och ”trafikeftersök”.

17 miljoner kronor av jägarnas insamlade pengar står på spel.