Jaktnyheter

Linus lyckades i årets jakt på vårbock

Den här granna bocken sköt Linus Zackrisson i Söderhamn. Foto: Privat

Det kommer in bilder på fina vårbockar på Jaktjournalens facebooksida. En som kom till skott på premiärmorgonen var Linus Zackrisson i Söderhamn som gillar vårjakten på bock.

"}}
Linus Zackrisson

– Här uppe är det inte kontroversiellt alls med vårjakten. Det har jagats ända sedan den infördes på 1980-talet – och vi har kopiöst med rådjur och mycket fina bockar, säger Linus Zackrisson.

Jaktjournalen har på Facebook efterlyst bilder på vårbockar och Linus skickade in en bild på bocken han fällde på premiärmorgonen.

– Vi kom ut till marken kvart i fyra på på morgonen och jag smög i skogen mot en insprängd täkt vi har. På vägen stötte jag två rådjur och sedan gjorde jag en ansmygning på 200 meter och det tog säkert en halvtimme. Det var mycket spännande och till slut kom jag åt bocken, berättar Linus.

Skicka in bilder!

Han har inte tidigare skjutit någon bock som varit värd att lämna in för bedömning. Den här gången hoppas han att det ska räcka till medalj av någon valör.

Vad säger du om den kraftiga kritik om vårbocksjakten i södra Sverige?
– Jag kan tycka att den är lite överdriven. Man verkar ha bestämt sig för att det inte kommer att funka – innan man testat, svarar Linus.

Den som har någon bild från årets jakt på vårbock är välkommen att lägga in bilderna på Jaktjournalens Facebooksida, i tråden som vi skapade 1 maj eller i tråden som hör till den här artikeln, eller mejla redaktionen, redaktionen@jaktjournalen.se, till och med den 29 maj. Tre jaktjournalenkepsar står på spel.