Annons
Kritiserad massjakt på vildren kan ställas in | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
6 dagar sedan vildren
Miljödirektoratets personal föreslår att massjakten, som jägare och markägare hotat bojkotta, ställs in. Foto: Gettyimages
Kritiserad massjakt på vildren kan ställas in

Den kritiserade massjakten på vildrenar på Hardangervidda i Norge i vinter ser ut att inte bli av. Miljödirektoratets personal har ändrat sig.

Jaktjournalen berättade häromdagen om den massjakt på vildrenar som de norska myndigheterna aviserat att man vill genomföra på Hardangervidda i vinter.

Det handlar om att skjuta ned stammen från cirka 6.000 djur till omkring 500 – för att stoppa spridningen av den fruktade CWD-smittan.

Men markägare och jägare har hotat bojkotta jakten och nu ändrar sig Miljödirektoratets tjänstemän. Det stora jaktuttaget blir inte av.

Samarbete viktigt

– Samarbete med lokal förvaltning och jägare är mycket viktigt för den långsiktiga skötseln av vildrenstammen på Hardangervidda, även i en sjukdomsbekämpningssituation, säger Ellen Hambro, direktör för norska Miljödirektoratet, på myndighetens webbsida.

Miljödepartementet och Mattillsynets förtroendevalda och tjänstemän ska också tittat på saken innan beslutet är definitivt.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!