Annons
Kräver att revir med "viktig" varg skjuts | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
9 månader sedan Uppsala län
För tio månader sedan konstaterades det revirmarkerande vargaparet nordväst om Uppsala, bland annat på en åtelkamera, Nu höjs röster för att reviret ska tas borg. Foto: Länsstyrelsen, karta: hitta.se
Kräver att revir med "viktig" varg skjuts

Fyra jaktvårdskretsar och sex lokala LRF-avdelningar skriver till länsstyrelsen i Uppsala län och begär att vargarna i Siggeforareviret skjuts. Hanen i reviret är född i Tivedenreviret och klassad som "viktig" av myndigheterna.

UNT rapporterar i sin pappersupplaga om Siggeforareviret nordväst om Uppsala, där det föddes valpar förra våren. De har stått bakom en rad attacker mot tamdjursbesättningar i området.

Det finns också en utbredd oro hos jägare för att släppa löshund i reviret.

Enligt UNT tycker företrädare för fyra jaktvårdskretsar och sex lokala LRF-avdelningar att det borde räcka med att Uppsala län har det så kallade Glamsenreviret, som delas med Gävleborg.

– Vargarna borde spridas ut mer över hela landet. Och precis som annat vilt ska de förvaltas och skjutas av så att vi har det antal som vi har bestämt att vi ska ha, säger Thomas Jarl, ordförande i Bälinge jaktvårdskrets, till UNT.

Enligt Svensk Jakt är det jaktvårdskretsarna i Bälinge, Björkling-Viksta, Norra Hagunda och Heby som står bakom brevet till länsstyrelsen.

Från LRF-avdelningarna är det Heby, Vittinge, Östervåla-Harbo, Järlåsa, Bälinge och Jumkil-Åkerby som skrivit under.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!