KD-förslag: Jägare ska kunna sälja kött för 45.000 kronor skattefritt | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 vecka sedan viltkött
Kristdemokraterna föreslår åtgärder för att minska viltskadorna. Det ska bli ett "vildsvinspaket" om KD får som de vill. Arkivbild: Gettyiamges
KD-förslag: Jägare ska kunna sälja kött för 45.000 kronor skattefritt

Jägare ska kunna sälja viltkött för 45.000 kronor per år - utan att skatta för det. Det föreslår Kristdemokraterna.

I en debattartikel i Södermanlands Nyheter skriver riksdagsledamöterna Kjell-Arne Ottosson och Pia Steensland, samt ordföranden för Kristdemokraterna i Sörmland, Anna Jernemalm, att de vill ha ett statligt ”viltsvinspaket”.

”Kravet på att vildsvinsköttet ska gå via en vilthanteringsanläggning bör slopas men det ska fortsatt vara tydligt spårbart varifrån viltet kommer. Krav på trikintest ska också vara kvar, men staten ska stå för kostnaden. Vi föreslår också att jägare ska kunna sälja viltkött för ett belopp upp till 45 000 kronor per år skattefritt”, skriver KD-trion.

De vill ha till en ökad statlig insats för att få bukt med viltskadorna. De har fördubblats på sex år. i vissa delar av landet handlar problemen med vildskador på odlad mark också om det dovhjortar ställer till med.

Kristdemokraterna vill också att staten börjar betala ut stöd till lantbrukare som behöver stängsla in grödor mot klövvilt. Förslaget är att 50 miljoner kronor årligen avsätts i statsbudgeten för extra hjälp vid viltskador.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!