Annons
Karl Hedin får tillbaka sina jaktvapen till starten för älgjakten - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Karl Hedin
Så här såg det ut när poliserna hittade Karl Hedins Sauer 80-studsare i ett fodral. Efter tre år får han tillbaka sina vapen lagom till älgjaktens start i morgon. Foto: Polisen
Karl Hedin får tillbaka sina jaktvapen till starten för älgjakten

Karl Hedin får tillbaka sina jaktvapen lagom till älgjaktens början sedan de varit omhändertagna i tre år av polisen. Det är förvaltningsrätten i Falun som går emot Polismyndighetens beslut att vänta på hur fallet slutar i Hovrätten, ett mål ska väntas komma upp först runt årsskiftet.

Det var den 26 oktober 2018 som Karl Hedin blev av med sina vapen när polisen gjorde ett tillslag på grund av misstankarna om illegal vargjakt. Efter frikännandet i tingsrätten har Karl Hedin vägrats att få vapnen tillbaka. Polismyndigheten ansåg att det borde avvaktas på hur hovrätten ser på misstanken att Karl Hedin försökte skjuta varg illegalt. Polisen har hänvisat till att att det skulle strida mot det allmänna rättsmedvetandet om vapnen återlämnades sedan domen överklagats.

Gör en annan bedömning

Men förvaltningsrätten gör en annan bedömning:

”Förvaltningsrätten konstaterar att Västmanlands tingsrätt har frikänt Karl Hedin från de åtal som väckts mot honom. Oaktat den omständigheten att brottmålet mot Karl Hedin ännu inte slutligt avgjorts kan det, med hänsyn till vad som framkommer i domen från tingsrätten, inte längre anses sannolikt att Karl Hedins tillstånd att inneha vapen m.m. kommer att återkallas vid en slutlig prövning.”

Frågan då är om detta överklagas till kammarrätten av Polisen, men allt tyder på att Karl Hedin kan få ut sina vapen lagom till premiären för älgjakten i morgon. Enligt Sven Severin, Karl Hedins advokat, har en handläggare hos Polisen bekräftat att det inte görs ett överklagande.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!