Justitieutskottet föreslår lättnader i vapenregler

Idag föreslog justitieutskottet lättnader i reglerna för svenska jägare och sportskyttar. Det handlar om utökad vapengarderob, slopade femårslicenser och tillståndsbefriade ljuddämpare, skriver Jakt & Jägare.

Riksdagens justitieutskott föreslog idag lättnader i vapenreglerna och skärpta straff för vapenbrott. Den 18 juni hålls en debatt om förslaget och samma dag tar riksdagen beslut.

Det här är förslaget i korthet:

 • Utökad vapengarderob
  Enligt förslaget ska vapengarderoben utökas från dagens sex vapen och tillståndskravet för ljuddämpare ska slopas.
 • Inga femårslicenser
  De tidsbegränsade licenserna för flerskottshandvapen och helautomatiska vapen ska slopas.
 • Vapenpasset ska gälla i Sverige
  Det europeiska vapenpasset ska gälla även i Sverige.
 • En översyn av vapenlagstiftningen
  – När regeringen lagt implementeringen av EU:s vapendirektiv i långbänk är det bra att justitieutskottet pekar ut en riktning. KD kommer inte att medverka till en överimplementering av direktivet, utan förenkla för laglydiga jägare och sportskyttar, säger Andreas Carlson (KD), vice ordförande i justitieutskottet, till Jakt & Jägare.
 • Skärpta straff för vapenbrott
 • Skärpta straff för vapensmuggling
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.
ANNONS ▼

Annonser