Annons
Jägareförbundet vill att mörkersikten utvärderas | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 månader sedan mörkersikte
Jägarförbundet i Kronoberg efterlyser utvärdering, information och utbildningar för att motverka felskjutningar med mörkersikten.
Jägareförbundet vill att mörkersikten utvärderas

Efter felskjutningar och olyckor med mörkersikten vill Jägareförbundet i Kronoberg att lagändringen för mörkersikten utvärderas.

– Vi har alltid sagt att det gäller att vara väldigt försiktig när man skjuter med mörkersikte. Och att det måste ske en evaluering från myndighetshåll för att se om det har fungerat, när man har använt det ett tag, säger Elias Turesson, jaktvårdskonsulent på Jägareförbundet Kronoberg, till pappersupplagan av Smålandsposten.

En lagändring 2019 gjorde det tillåtet att använda mörkersikten utan speciellt tillstånd. Efter några olyckor med exempelvis skjutna kor, och till och med människa, tror Elias Turesson att det behövs utbildningar och informationskampanjer.

Han tänker sig att länsstyrelserna och Jägareförbundets lokalavdelningar håller utbildningar.

– Det finns redan flera jägarkretsar där någon kunnig kommer och pratar om mörkersikte och vad man måste tänka på. Men det måste bli fler, säger Elias Turesson till Smålandsposten.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!