Jägare samlade in pengar till flera cancerfonder

Stövarejägare utanför Götene i Västra Götlands län har ordnat storjakt och samlat in pengar som skänkts till olika cancerfonder.

Pierre Odh – en glad rävskytt.

Korvgrillning och gemenskap runt elden.

Det var en den tredje februari medlemmarna i Forshems och Kårtorps jaktklubbar i Västra Götalands län gick ut på gemensam jakt på sina marker.

Initiativtagare var Dick Carlsson och de deltagande jägarna betalade 100 kronor vardera. Varje avlossat skott kostade 50 kronor och fällt vilt 100 kronor, om skytten ville behålla bytet.

Ett par tusen kronor samlades in och de skänktes till fonderna mot barncancer, prostatacancer och bröstcancer.

Ett av bytena.

Både hare och räv fälldes och under dagen grillade man korv tillsammans.

”Alla deltagare tyckte det varit en så trevlig å givande dag så det beslutades att det i fortsättningen ska vara en sådan här gemensam jakt första söndagen i februari varje år”, skriver jägarnas rapportör, Dick Carlsson, till Jaktjournalen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼