Jägare samlade in pengar till flera cancerfonder

Stövarejägare utanför Götene i Västra Götlands län har ordnat storjakt och samlat in pengar som skänkts till olika cancerfonder.

Pierre Odh – en glad rävskytt.

Korvgrillning och gemenskap runt elden.

Det var en den tredje februari medlemmarna i Forshems och Kårtorps jaktklubbar i Västra Götalands län gick ut på gemensam jakt på sina marker.

Initiativtagare var Dick Carlsson och de deltagande jägarna betalade 100 kronor vardera. Varje avlossat skott kostade 50 kronor och fällt vilt 100 kronor, om skytten ville behålla bytet.

Ett par tusen kronor samlades in och de skänktes till fonderna mot barncancer, prostatacancer och bröstcancer.

Ett av bytena.

Både hare och räv fälldes och under dagen grillade man korv tillsammans.

”Alla deltagare tyckte det varit en så trevlig å givande dag så det beslutades att det i fortsättningen ska vara en sådan här gemensam jakt första söndagen i februari varje år”, skriver jägarnas rapportör, Dick Carlsson, till Jaktjournalen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser