Annons
Hockeyproffset Viktor och hans stövare drev fram lodjur - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan Dalarna
Det fällda lodjuret och jägarna, från vänster: Hampus Söderberg, Tomas andersson, Mattias Löfgren, Johan Markus, Viktor Amnér, Flinga och Fredrik Norell. Foto: Privat
Hockeyproffset Viktor och hans stövare drev fram lodjur
Hockeyproffset Viktor Amnér och hans finnstövartik lyckades i lodjursjakten på premiärdagen. En lodjurshane fälldes utanför Falun efter drev av Flinga.
Viktor Amnér bor i Orsa och där letade han och jaktkompisarna lodjursspår under premiärmorgonen. De gick bet på hemmaplan. – Vid 13-tiden ringde jaktkompisar från Falun och de hade hittat spår öster om Kniva. Vi chansade och åkte dit, berättar Viktor. Det hade snöat ymnigt och spåren var till viss del översnöade. Viktor gick med Flinga, eller Agardssons Klinga som hon heter i stamboken, i band.

Viktor Amnér

Fullt drev

Det blev varmare under dagen och började droppa från träden. Då tog Viktor beslutet att släppa sin snart treåriga finnstövartik. Hon bar av upp i Acktjärnsberget. – Efter en halvtimme, 40 minuter började hon väckskalla. Tio minuter senare blev det fullt drev och lodjuret kom i gångstånd till en passkytt. Han sköt kula och två skott, för att vara säker på att lon var död när Flinga kom fram, berättar Viktor. Flinga blev räv-champion i höstas och planen är att hon ska jaga allt rovvilt.

Jagar på eftermiddagarna

Viktor är 30 år och har spelat i Leksands IF men bär numera Mora IK:s matchtröja och är hockeyproffs. – Just nu fick vi ledigt både lördag och söndag från ishockeyn – otroligt bra när det är premiär för lodjursjakten. Nu väntar en viktig match mot Västervik på onsdag, säger Viktor. Hur mycket hinner du jaga när du är professionell hockeyspelare? – Ganska mycket – vi är lediga titt som tätt. Jag tränar på förmiddagarna och jagar på eftermiddagarna, svarar Viktor. I ishockeyn ligger Mora IK på slutspelsplats och förhoppningen är att gå upp i högsta divisionen. Maila bilder och jaktberättelser från din lyckade jakt till redaktionen@jaktjournalen.se eller sms:a till: 070-453 94 82. Vi behöver minst en bild och några rader om jakten. Och skicka med din adress! Som tack startar vi nämligen upp en prenumeration på tre månader.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!