Här är klickraketerna 2018

Stenkullen (JJ) 2018 blev ett nyhetsspäckat år i Jaktjournalens webbtidning. Här har vi listat de tio främsta "klickraketerna".

Mest klickad hos Jaktjournalen blev nyheten om en hund som dödades av en varg som sedan gick in i familjens stall. Foto: Privat och Gettyimages

1) En chihuahua dödas av en varg på en gårdsplan i Hedemora – mitt på dagen. Sedan går vargen in i stallet.

2) Tobias Lindgren i Umeå får rätt mot polisen i förvaltningsrätten. Tikka T3x TAC A1 är lämlig för jakt.

3) En svårt skabbangripen varghane, den icke fertila alfahanen i Gåsmyrenreviret, avlivas i skyddsjakt i Hedemora.

4) Det börjar läcka ut uppgifter om på vilka grunder fem män i Västmanland frihetsberövats, misstänkta för illegal rovdjursjakt.

Jaktjournalens aprilskämt om märkligt djur.

5) Jaktjournalens aprilskämt, att ett djur som sannolikt är en korsning mellan ren och älg har dykt upp i Västernorrland. Det söks av länsstyrelsens personal med helikopter och allmänheten uppmanas att fånga det med lasso.

6) Jaktjournalens medarbetare Robin Carlander jagar björn i Ströms Vattudal och filmar när han kommer till skott.

7) Torbjörn Karlsson i Lycksele får sin femåriga jämthundshane dödad av björn. Björnen dränker och gömmer hunden i ett vattenhål.

Robin Carlander filmar när han fäller en björn.

8) Kände yrkesjägaren Thomas Ekberg är en av de jägare som drabbats av det första vargreviret i modern tid i Östergötland.

9) Industriledaren och vargdebattören Karl Hedin pekar ut åklagarens vittne i utredningen kring illegal rovdjursjakt i Västmanland. Det är en närstående till en av de misstänkta, skriver Hedin på Facebook.

10) En gråhund som skäller älg blir attackerad av varg utanför Bjursås. Ägaren hittar sin hund ihjälbiten.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Ny vargattack i Småland natten mot fredagen

Ännu en vargattack mot får inträffade natten mot fredagen vid fårbesättning i Gislaveds kommun. – Sex får dödades och två får saknas, säger Jens Mattsson vid länsstyrelsen i Jönköpings län.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼