Annons
Hallå där… - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 månad sedan jakttorn
När gråwachteln Maggie tvingades pensionera sig av hälsoskäl fick hon ett eget jakttorn av sin matte Siwahn Göransson. Där sitter hon och spanar ut över nejderna som omger Alfors gård i Örebro. Foto: Privat
Hallå där…

…Siwahn Göransson på Alfors gård i Örebro som har byggt ett eget jakttorn till pensionerade älgjägaren och gråwachteln Maggie.

Hur fick du idén till ditt speciella jakttorn?

– När Maggie, som brukade jaga med sin husse som inte bor med oss längre, drabbades av jaktödem fick hon gå i pension. Då gjorde jag i ordning en hundgård med lucka i källardörren och egen hundkoja med altan till henne, så att hon själv kan bestämma när hon vill vara inne och när hon vill vara ute. Då upptäckte jag att Maggie gärna vill ligga högt och spana. Så jag fick en spontan idé, kan man säga, om att det skulle passa med ett jakttorn.

Arbetade du efter ritning med tornet eller byggde du det på fri hand?

– Jag gjorde först en egen ritning. Jag har ett eget snickeri, så jag gjorde en skiss utifrån mått från vanliga jakttorn. Jag ritade ett som var ungefär en tredjedel så stort som ett vanligt. Sedan satte jag igång med byggandet.

Hur lång blev byggtiden?

– Jag tror det tog tre dagar att få färdigt. Men jag arbetade inte med tornet hela tiden, utan jag gjorde ju andra sysslor också.

Kompenserar Maggies spanande i tornet för hennes tidigare jaktupplevelser i skogen?

– Spanandet i tornet har blivit ett komplement till de tre timmar vi promenerar tillsammans i skogen varje dag. Maggie tycker om att använda nosen och hon älskar sitt jakttorn. Ibland ligger hon och sover i det när jag kommer och går förbi.

Har du också ett jakttorn som är något utöver det vanliga? Visa upp det för oss! Kanske blir du en av dem som vinner en halvårsprenumeration på Jaktjournalen.

Hår får du veta hur du gör för att delta i vår jakttornstävling.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   MEST LÄSTA ARTIKLAR

   VAPENTEST

    MEST DELADE ARTIKLAR

    RECEPT

     FLER NYHETER

      SENASTE NYTT

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      MEST LÄSTA ARTIKLAR
      MEST DELADE ARTIKLAR
      Senaste annonser
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!