Jaktnyheter

Hallå där, Kajsa Sjöberg, varför söker du en jaktguru?

Kajsa Sjöberg söker en jaktguru. Foto: Privat

I en insändare efterlyser Kajsa Sjöberg en jaktguru, en mentor som kan lära henne allt om jakt.

Namn: Kajsa Sjöberg

Bostadsort: Fjärås i Kungsbacka kommun

Ålder: 42

Yrke: Vårdenhetschef, psykiatrisjuksköterska

Tog Jägarexamen: För 13 år sedan

Vapen: Tikka T3 i kalibern .308

Favoritjakt: Jag har inte jagat så mycket. Det har kommit barn och väldigt mycket jobb i vägen, så jag har inte kunnat ta tag i jakten förrän de sista åren. Men favoritjakt skulle jag jag nog säga är drevjakt.

Varför söker du en jaktguru?
– Min krönika är skriven väldigt mycket på skoj, men det ligger förstås ett visst mått av sanning i den. Alla som jag känner och är jägare har haft en farsa som jagar, eller kusiner bästa vänner, som man kunnat haka på. Jag har ingen i min närhet. Då blir alltifrån att skjuta in en bössa ett jätteprojekt. Jag har en kompis som säger att jag kan åka ut och sätta mig på hans mark, men det är inte så himla enkelt. Vad ska jag göra med en gris om jag skjuter den?

Är du medveten om att din krönika nästan kan uppfattas som en kontaktannons?
– Det vill jag inte. Det här är skrivet på skoj, med en rejäl glimt i ögat. Jag är gift och har en man och två barn.