Annons
Hade jaktvapen utan licens – döms till tre månaders fängelse - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan brott mot vapenlagen
Den 29-årige mannen saknar vapenlicens och avslöjades av bilder på sociala medier där han hanterade jaktvapen. I hemmet fanns en lånad studsare utan lånelicens. Nu har mannen dömts till tre månaders fängelse. Arkivbild: Gettyimages
Hade jaktvapen utan licens – döms till tre månaders fängelse
29-åringen avslöjades av jaktbilder på sociala medier

Bilder med vapenhantering på sociala medier avslöjade 29-åringen i Norrtälje kommun. Han poserade med jaktvapen. Nu har han dömts i tingsrätten till tre månaders fängelse för vapenbrott och brott mot vapenlagen.

29-åringen avslöjades efter ett tips till polisen i april förra året, rapporterar Norrtelje Tidning i sin pappersupplaga.

Mannen från Norrtälje jagade med vapen trots att han inte hade vapenlicens. När polisen surfade runt på sociala medier upptäcktes bilder på 29-åringen där han använde jaktvapen.

Polisen hittade en studsare och ammunition

Då gjordes en husrannsakan i mannens hem, där det beslagtogs en studsare och ammunition. Kulgeväret hade lånats av en 62-årig man, som också är hemmahörande i Norrtälje kommun. Men det fanns ingen lånelicens.

Båda åtalades, misstänkta för vapenbrott. 29-åringen dömdes i tingsrätten till tre månaders fängelse. Tingsrätten valde dock att fria 62-åringen.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!