Jaktnyheter

Fyra budgivare vill köpa Björns permoälg

Företrädare för flera vildsvinshägn har hört av sig och vill köpa Björn Jakobssons permoälg. Budgivning pågår, Foto: Privat
Hugade spekulanter strömmar till och nu pågår det budgivning på Björn Jakobssons uppstoppade permoälg. – Den flyttar nog söderut, spår Björn.
Jaktjournalen berättade på onsdagen om älgjägaren Björn Jakobsson, som köpte en uppstoppad älg och byggde en permobilälg för hundträning. Men barn, familj och arbete har gjort att älgen mest stått i garaget. Därför är den till salu och det har rönt stort intresse i lokala medier i Norrbotten. 40 000 kronor var utgångspriset, det är vad Björn betalat för själva älgen, men nu har den priset stigit.

”Fick bli kung”

– Det är ett djävla sug efter den – jag har fyra budgivare. När man säljer en gammal bil är man inställd på att få gå ned i pris. Med älgen fick jag bli kung istället, säger Björn med ett skratt. Det är flera innehavare av vildsvinshägn som är intresserade av permoälgen. – Jag tippar på att den kommer att flytta ungefär 130 mil söderut. Nu ska jag sätta ett datum för när budgivningen är över, säger Björn Jakobsson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21