Forshagaakademins elever knep dubbel seger i Jakt SM

När SM i jakt, en tävling för landets viltvårdsgymnasier, gick av stapeln på Swedish Game Fair i slutet av maj kammade eleverna på ForshagaAkademin hem segern både individuellt och i lag.

Emil Jonsson, Erik Lindberg och Ida Carlsson dominerade på SM i jakt. Foto: Forshagaakademin

23-24 maj avgjordes det svenska skolmästerskapet i jakt och viltvård på Öknaskolan och på Swedish Game Fair på Tullgarns slott i Sörmland. På plats fanns 15 elever från sex olika jaktgymnasieskolor för att göra upp om titlarna “Sveriges bästa jaktskola” och “Bästa elev i jakt och viltvård”

Efter två tävlingsdagar med sju olika tävlingsgrenar stod det klart att ForshagaAkademins Emil Jonsson och Erik Lindberg kom på första respektive andra plats i den individuella tävlingen. Tillsammans med lagkamraten och klasskompisen Ida Carlsson knep de även första platsen i lagtävlingen!

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Nytt bolag höjde jaktarrende med 55 procent

Skogsbolaget höjde arrendet med 55 procent och gav jaktlaget sex dagar på sig att lösa ekonomin. ”Flera i laget kommer att hoppa av och för resten blir det dubbelt så dyrt tills vi hittar nya medlemmar” berättar en jägare.

Öppnar för enklare distribution av vildsvinskött

Landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) hade i vecken möte med lantbruksorganisationer och jägarförbund. Agendan var vildsvinen och målsättningen var att klargöra de utmaningar vildsvinen bidrar till. Regeringen hoppas till hösten kunna fatta beslut som möjliggör enklare försäljningskanaler för vildsvinskött.
ANNONS ▼

Annonser