Jaktnyheter

Flera förstapris men också dramatik första dagen på SM

Provharen förevigad. Foto: Anders Holmberg

Efter en av två tävlingsdagar på Stövar-SM för harhundar är utgången fortfarande oviss. Flera hundar har med sig prisprov inför morgondagens avgörande start.

"}}

De tre hundar som gått bäst är Blokbergs Styrk, Heldestorps Donna och Freja, alla finska stövare. Dessa tre deltagare har förstapris, med full tid och det skiljer endast en ynka egenskapspoäng mellan dem. Styrk har med sig 57 egenskapspoäng medan Donna och Freja har 56 egenskapspoäng båda två.

På en del håll gjorde duggregn och dimma det svårt för hundarna att reda ut slagen och därefter hålla bra flyt i dreven. Några drev drog dessutom i väg ordentligt.

En hund som var farligt ute var Jan-Olof Hallgrens hamiltontik Hjälmsereds Cindy. Hon tog upp en räv som valde att spika ut ur marken. Snart befann sig hunden alldeles i närheten av den trafikerade E45an och under ett par minuter var det dramatiskt värre när hunden skulle kopplas upp.

Delresultatet är som sagt bara ett delresultat och mycket kan fortfarande hände i startfältet inför prisutdelningen i morgon kväll. Jaktjournalen kör igång liverapporteringen här på webben vid start klockan åtta imorgon bitti.

Se hela delresulatatlistan här>>

Räddningsaktion för Hjälmsereds Cindy skapade kö på E45an. Foto: Marita Lithander