Film: Tre järvar sprang förbi Robin på hans älgpass

Robin Sund fick sig en naturupplevelse utöver det vanliga på älgjakten i dag. Tre järvar kutade förbi och Robin var beredd med mobilkameran.

Robin Sund filmade tre järvar på sitt älgpass. Foto: Privat, montage

24-årige Robin Sund bor i Östersund och jagar septemberälg i Vemdalen. Han satt på backen i ett skjul och hans morbror skickade sms strax före åtta, att han sett järv på cirka 150 meters avstånd.

– Jag höll koll ut mot en myrhals och då måste de ha passerat bakom mig på 30 meter håll. Jag såg dem inte, men sedan vände de tillbaka och kom 50 meter bort. Det var tre stycken, berättar Robin.

Dålig älgjakt

Två järvar kommer först och Robin filmar dem. Sedan sänker han kameran men känner instinktivt att det kan komma fler djur. Han höjer kameran igen.

Det går inte att missta sig, visst är det tre järvar som springer förbi och blir filmade av Robin.

Fin sällsynt upplevelse, men älgjakten gick inte bra.

– Nej, det började regna och gick åt helvete – det fanns inga älgar inne. Vi ska ut i morgon igen och hoppas på bättre väder, säger Robin.

Se hans film på järvarna nedan.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼