Annons
Film: Britt-Marie samarbetar med älgar om hundträning - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan hundträning
Britt-Marie Andersson har extremt samarbetsvilliga älgar utanför hundgården. Foto: Stillbild ur film och privat, montage
Film: Britt-Marie samarbetar med älgar om hundträning

Britt-Marie Andersson i Skaraborg har fått väldigt samarbetsvilliga älgar att träna sina hundar på. De knallar omkring alldeles utanför hundgården och jakthundarna vrålar av upphetsning.
- Det är ju fantastiskt, säger Britt-Marie.

Hon och sambon bor i Främmestad mellan Vänersborg och Trollhättan och har åtta jakthundar – fyra var. Britt-Marie har en jämthund, en raggig basset och två plottar.

– Vi har en viltåker bakom ladugården och där lade vi ut lite äpplen för att den unga gråhunden på filmen ska få se älgar under trygga former. Det är ju fantastiskt att man inte behöver gå så långt för att träna hundarna, säger Britt-Marie och skrattar.

Hur blir det när basseten skäller på älg?
– Den bryr sig inte om dem när vi är ute i skogen. På filmen hänger den på av ren upphetsning. Plottarna använder jag till eftersök på hjortar och vildsvin och de ska inte heller skälla på älg. Men jag uppmuntrar dem inte, säger Britt-Marie Andersson.

Älg hela tiden

I filmklippet nedan ses en älg som besökt hundgården flera veckor.

– Vi har älgar här hela tiden – och de kan komma in och ställa sig alldeles intill staketet till hundgården, säger Britt-Marie

De är samarbetsvilliga, alltså.
– Ja, så kan man sammanfatta det, säger Britt-Marie och skrattar.

– Men nu är vi ute i skogen och här går det inte lika lätt. Vi har inte hittat någon älg i dag och nu börjar det bli varmt som fan, tillägger hon.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!