En till för jämten Silver – 20-årige Gustaf fick skjuta

På lördagsmorgonen fick 20-årige Gustaf Norberg från Bollnäs skjuta sitt livs första björn. Emil Dahls jämthund Silver drev fram en stor hane och Gustaf fällde den med sin 6,5:a.

Gustaf Norberg och Jämten Silver med den välväxta björnhanen. Foto: Privat

Jaktjournalen berättade på fredagen om Emil Dahl och hans jaktkompisar som jagar strax söder om Bollnäs och lyckades med en stor björnhona på premiärdagen.

Redan på den andra dagen av licensjakten lyckades man igen – även denna gång med insats av jämthunden Silver.

– Björnen hade varit på en havreåker i natt och Silver spårade ett par, tre kilometer innan det blev upptag. Det blev aldrig något ståndskall utan björnen skenade, berättar Emil Dahl.

Gjorde sig beredd

Gustaf Norberg stod på pass på en grusväg och fick en mycket spännande jaktupplevelse.

– Jag hörde björnen komma på långt håll, den flåsade. Jag gjorde mig beredd och den kom ut från ett slyhygge och upp på vägen. Då sköt jag, berättar Gustaf.

Björnen var en hane på 197 kilo.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

Senaste vargnytt: Stora problem med varg på flera håll i landet

Vargen fortsätter skapa stora problem och merarbete för djurägare runt om i landet. I södra landsändan pågår skyddsjakt i tre län på fårdräpande vargar, och i Gävleborg strider ortsbor i Lingbo för att få skyddsjakt på närgångna vargar som bland annat dödat får och lamadjur.

Rektor Eva-Lena sköt stortjur

Eva-Lena Årmyr och hennes älgjakt har blivit en snackis bland eleverna på skolan där hon är rektor. Under älgjakten fällde Eva-Lena en riktigt fin älgtjur.
ANNONS ▼