En femte vargattack konstaterad i Skåne

Den femte vargattacken på kort tid mot får i Skåne konstaterades på tisdagskvällen. Länsstyrelsens personal tar nu ställning till om skyddsjaktsområdet ska utökas.

Den senaste attacken inträffade i Näsum i Bromölla kommun. En tacka konstaterades vargdödad på tisdagen.

15 kilometer därifrån, i Arkelstorp, inträffade en vargattack i måndags och totalt nio djur dödades eller avlivades.

Det är cirka 17 kilometer utanför skyddsjaktsområdet i Osby, där det pågår skyddsjakt. Länsstyrelsen tror att det är samma varg som dödat får i tre attacker i Osby och Visseltofta. Enligt vad Jaktjournalen erfar överväger nu länsstyrelsens personal att utöka skyddsjaktsområdet.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼