”Är det riktiga vargar? Ja, ja ja” – hör ljudklippet om särnavargarna

Mannen i norra Dalarna som ålagts att avliva två vargar med nordamerikanska gener förnekar att han talat med Jaktjournalen. Därför publicerar vi i dag delar av den inspelade intervjun.

Jaktjournalen offentliggör idag delar av intervjun med hägnägaren i Särna som ålagts att avliva sina vargar. Foto: Gettyimages och privat, montage

Jaktjournalen kunde i november avslöja att en man i Särna i norra Dalarna höll två vargliknande hunddjur i ett hägn. När länsstyrelsen tog DNA-prov visade det sig att de bar gener från nordamerikanska vargar.

Testet kan däremot inte bekräfta det rör sig om renrasiga vargar, utan de kan vara hybrider.

Länsstyrelsen har beslutat att vargarna ska avlivas. Ägaren har dock överklagat och nu dröjer det med avlivningen tills förvaltningsrätten tagit ställning.

I tidningen Expressen uppgav hägnägaren häromdagen att djuren är hundar och att han aldrig talat med Jaktjournalen. Men intervjun spelades in av Jaktjournalens chefredaktör, Daniel Sanchez. Nedan publicerar vi delar av den bandade intervjun:

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼