Annons
"Är det riktiga vargar? Ja, ja ja" - hör ljudklippet om särnavargarna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan Dalarna
Jaktjournalen offentliggör idag delar av intervjun med hägnägaren i Särna som ålagts att avliva sina vargar. Foto: Gettyimages och privat, montage
"Är det riktiga vargar? Ja, ja ja" - hör ljudklippet om särnavargarna
Mannen i norra Dalarna som ålagts att avliva två vargar med nordamerikanska gener förnekar att han talat med Jaktjournalen. Därför publicerar vi i dag delar av den inspelade intervjun.
Jaktjournalen kunde i november avslöja att en man i Särna i norra Dalarna höll två vargliknande hunddjur i ett hägn. När länsstyrelsen tog DNA-prov visade det sig att de bar gener från nordamerikanska vargar. Testet kan däremot inte bekräfta det rör sig om renrasiga vargar, utan de kan vara hybrider. Länsstyrelsen har beslutat att vargarna ska avlivas. Ägaren har dock överklagat och nu dröjer det med avlivningen tills förvaltningsrätten tagit ställning. I tidningen Expressen uppgav hägnägaren häromdagen att djuren är hundar och att han aldrig talat med Jaktjournalen. Men intervjun spelades in av Jaktjournalens chefredaktör, Daniel Sanchez. Nedan publicerar vi delar av den bandade intervjun:

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!