Jaktnyheter

Andra jaktdagen: Vargar ringade i Tinäset

Jägarna i Tiveden jagar med stövare och hade två vargar på benen på måndagen. Tisdag morgon har man koll på var vargarna uppehåller sig. Arkivbild: Gettyimages

Jägarna i Tinäsen-reviret har nu koll på var två vargar uppehåller sig. Snart ställer man ut passkyttarna och hundförarna går på

"}}

Redan första dagen hade jägarna i Tinäset, revir som delas mellan Dalarna och Gävleborg, vargkontakt. Det avlossades också skott.

– Men den vargen friskförklarades senare under dagen. Vi spårade och hittade varken hår eller blod, berättar jaktledare Johan Lundberg.

196 jägare har anmält sig till vargjakten i reviret och Johan Lundberg uppskattar att någonstans kring 100-150 jägare deltog första dagen.

”Vi har varg”

Spårarna har varit igång och när vi når Johan Lundberg vid sjutiden på tisdagsmorgonen finns en ring varifrån man inte hittat några utspår.

– Vi har en god uppfattning om var de uppehåller sig, säger Johan Lundberg.

Jaktjournalen berättade på måndagen att de ursprungliga revirvargarna inte är konstaterade i området i vinter. Senaste spårningen av dem skedde i mars.

– Det är länsstyrelsen som håller reda på de där uppgifterna. Jag konstaterar bara att vi har varg i området – och dem jagar vi, säger Johan Lundberg.