Jaktnyheter

Älg stoppade tunnelbanelinje i Stockholm

Viltvårdsområdets styrelse valde att stoppa älgjakten innan jakttiden gått ut. Beslutet överklagades och nu har den överklagande fått rätt i domstol. Foto: Gettyimages

En älg har tagit sig in på tunnelbanespåren mellan Vårby gård och Sätra utanför Stockholm. Trafiken står stilla i båda riktningarna.

– Den har rört sig fram och tillbaka på spåren i tunnlarna och vi vet inte riktigt var den är någonstans, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL till Lokaltidningen Mitt i.

Stationen i Vårberg har utrymts och troligen befinner sig älgen någonstans i tunnelsystemet. Ingen person har skadats men tunnelbanetrafiken har alltså stängts av och ersatts med bussar, uppger tidningen.

– Vi vet faktiskt inte hur den kommit in. Det här är en väldigt ovanlig händelse. Vi har haft tillfällen där rådjur kommit in på spåret, men en älg på spåret har inte förekommit tidigare så vitt jag kan påminna mig, säger Claes Keisu till DN.

Vid 14-tiden gav polisen viltvårdarna klartecken att avliva älgen.

– Först ville de att vi skulle fösa ut den genom ett hål i staketet vid spåret. Men det går inte. De tror att det här är Skansen men det är vägar och bebyggelse där, säger en av viltvårdarna som har i uppdrag av polisen att skjuta älgen till DN.

Uppdatering

Efter klockan 15:00 meddelades att älgen skjutits.