Kommun missade jaktförbudinformation

Skåne (JJ) En jägare anmäldes av Helsingborg kommun sedan denne jagat säl i ett marint naturreservat. Nu visar det sig att kommunen inte meddelat att ett förbud rådde.

Det var i mitten av februari som en säljägare fällde säl i Grollegrunds marina naturreservat utanför Helsingborg. Jägaren blev när saken uppdagades polisanmäld av kommunen för brott mot områdesskydd.

Nu visar det sig att informationen om jaktförbudet inte var så enkelt att känna till. Något säljaktförbud nämndes inte de reservatregler som fanns att tillgå för allmänheten.

– Vi kommer att inleda en process till hösten där vi kommer jobba med att se över föreskrifterna i våra reservat så att de ska vara tydliga. Vi vill ju att våra reservatsföreskrifter ska vara tydliga och att det ska vara tydligt vem man ska vända sig till om man har frågor, säger Stina Bertilsson-Vuksan, marinbiolog på miljöförvaltningen till Nordvästra Skånes tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Aggressivt djur attackerade Marita

Bollnäs (JJ) Marita Berggren råkade ut för ett sällsynt aggressivt djur som gick till full attack natten mot fredagen. - Den högg sig fast i benet och tog om och tog om bettet, berättar Marita Berggren.

Vargdrabbad matte berättar om attacken

Vallentuna (JJ) Ann-Margret Neikter berättar nu i media hur det gick till när hennes cavalier king charles spaniel blev tagen av varg. – I ögonblicket jag vände mig om och tittade ner, bet den Lacey i nacken, berättar hon för Mitt i hela Stockholm.

Johans nya Blaser funkar inte

Västerås (JJ) Johan Rydberg har kostat på drygt 35 000 kronor för att få ett pålitigt vapen för björnjakt och eftersök. Men den nya studsaren, Blaser R8, funkar inte - den kastar inte ut tomhylsorna.

Annonser