Elva rävstövare gör upp om SM-titeln

Visby (JJ) I början av februari nästa år arrangerar Gotlands Stövarklubb Räv-SM. Elva hundar kommer till start, däribland fjolårssegraren Klinton med ägaren Andreas Larsson Ståhle.

Fjolårssegraren Klintong med Andreas Larsson Ståhle kommer till start även i år. Foto: Joakim Martinsson.

Den 10 och 11 febuari kommer det allt mer prestigefyllda Räv-SM för stövare att arrangeras. I år är det Gotlands Stövarklubb som står för arrangemanget och elva hundar har kvalat in.

Vanligtvis är det tio hundar som startar på stövarklubbens SM-tävlingar. Men i år har Svenska Stövarklubben gjort ett undantag. 2014 beslutade klubben att rävhundarna inte fick söka in på sina tidigare SM-meriter. Denna regel protokollfördes dock inte och därför uppstod en del oklarheter inför uttagningen av årets SM-hundar.

– Istället för att neka tidigare års deltagare beslutades det att även de fick kvala in, berättar Svenska Stövarklubbens regelansvarige Göran Johansson.

Fjolårets SM-vinnare, Klinton, med ägaren Andreas Larsson Ståhle, var den enda hunden som hade tillräckligt höga poäng för att kvala in, därmed blev han den elfte hunden.

Vid 2017 års Räv-SM startar fyra olika stövarraser. Fem schillerstövare, tre finska stövare, två hamiltonstövare och en smålandsstövare.

Extra anmärkningsvärt är att fem av de startande hundarna är hemmahörande på Gotland och kommer självklart att göra allt för att ta guldet på hemmaplan.

Jaktjournalen kommer, som alltid, live-rapportera den mycket spännande SM-tävlingen och JJ-medarbetaren Joakim Martinsson kommer finnas på plats för ett längre reportage i tidningen.

Direktsändningen följer du på www.jaktjournalen.se

 

Startfält:

1)    Schillerstövare: Kurrelia Tekla SE38877/2011. Ägare Mattias Larsson, Gotland.

2)    Schillerstövare: Klinton S31995/2009. Andreas Larsson Ståhle, Dalsjöfors.

3)    Schillerstövare: Drevtorpets Challe SE21035/2012. Jimmi Lindby, Gotland.

4)    Schillerstövare: Jaktchamp´s Attack SE41372/2011. Lari Mann, Vemdalen.

5)    Schillerstövare: Lyeskogens Sanna S52673/2009. Kenneth Adman, Gotland.

6)    Finsk Stövare: Pejlas Rina SE37057/2013. Martin Jeppsson, Kolmården.

7)    Finsk Stövare: Jahtiluodon Luki SE33117/2011. Stefan Samuelsson, Ljung.

8)    Finsk stövare: Biabys Vicko S18452/2009. Börje Johansson, Rydaholm.

9)    Hamiltonstövare: Paviken Axa SE51254/2011. Robert Öberg, Gotland.

10) Hamiltonstövare: Pavaldens Azzi S52520/2008. Mats Karlsson, Gotland.

11) Smålandstövare: Barsjötorps Disa SE51350/2014. Tobias Barse, Väse.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Björndel hittad vi gruva

Skellefteå (JJ) Under förmiddagen fick polisen i Skellefteå ett samtal om att man hittat delar av en björn nära en gruva i Västerbotten.

Mårdhund och bisam skadedjur i Finland

Finland (JJ) EU har lagt till mårdhund och elva andra djurarter i sin lista med invasiva främmande djurarter som ska bekämpas. Av djurarterna i Finland lades även bisam på listan, uppger Jord- och skogsbruksministeriet.

Annonser