23-taggare blev årets groda

Småland (JJ) Ett syftningsfel kan bli kul. När Smålandsposten rapporterade om den stora 23-taggaren som fälldes i Småland i höstas blev det så bra att meningen utnämnts till årets groda 2015.

Ibland går det snabbt vid datorn och då kan det bli riktigt kul.

Det är tidningen Journalistens läsare som röstat fram Smålandspostens artikel om den 23-taggars älgtjuren som sin favorit.

I artikeln citeras en jägare som har sett älgen förut. Vid det tillfället hade dock inte jägaren något gevär med sig.

”– Men jag har aldrig sett den med en bössa i handen.”

Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson tackar för priset.

– Vi tar vårt uppdrag på allra största allvar och det är förstås tråkigt när vi syftar så här illa. Men vi tar utmärkelsen och sätter upp den på prishyllan, säger han till Journalisten.

Jaktjournalen har tidigare skrivit om 23-taggaren. Läs artikeln här>>

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser