WWF-expert ändrar sig: Det är inget vildsvin

Stockholm (JJ) Efter att ha kollat på det omtalade youtubeklippet igen ändrar sig nu Tom Arnbom, rovdjursexpert på Världsnaturfonden WWF. – Det är en varg, eller varghybrid på filmen, säger han.

WWF-experten Tom Arnbom har ändrat uppfattning om det omtalade youtube-klippet. Gettyimages och Världsnaturfonden

Ett youtubeklipp från Kanada visar en kanadensisk fiskeguides hund som blir jagad av ett stort svart hunddjur. Aftonbladet TV visade filmen och tog en kommentar av Tom Arnbom.

– Det ser ut som nån Game of thrones-varg. Men tyvärr måste jag slå sönder er grej – det här är ingen varg, det är ett vildsvin, sa Tom Arnbom i Aftonbladet TV.

På Facebook uppstod en väldig debatt. Alla inlägg som Jaktjournalens medarbetare sett går ut på att Arnbom har fel.

Flera personer skickade också originalklippet från Youtube till Arnbom.

På tisdagen lovar Arnbom Jaktjournalen att titta på filmen igen. Den som tittar ser nämligen att det definitivt inte är ett vildsvin, vilket även är vargforskare Olof Libergs slutsats.

”Inget problem”

På onsdagen ringer Tom Arnbom upp och meddelar att han ändrat uppfattning om filmen.

– Jag utgick från filmen jag fick från Aftonbladet och den var det mycket sämre upplösning på, om jag ska skylla på något.

– Det är varg eller varghybdrid. Det är inte ett vildsvin, det kan jag definitivt säga, säger Tom Arnbom.

Meddelar du Aftonbladet det också?

– Ja, det ska jag göra. Jag har inget problem med att säga att jag hade fel, säger Tom Arnbom.

Se det omtalade youtubeklippet här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser