WWF-expert ändrar sig: Det är inget vildsvin

Stockholm (JJ) Efter att ha kollat på det omtalade youtubeklippet igen ändrar sig nu Tom Arnbom, rovdjursexpert på Världsnaturfonden WWF. – Det är en varg, eller varghybrid på filmen, säger han.

WWF-experten Tom Arnbom har ändrat uppfattning om det omtalade youtube-klippet. Gettyimages och Världsnaturfonden

Ett youtubeklipp från Kanada visar en kanadensisk fiskeguides hund som blir jagad av ett stort svart hunddjur. Aftonbladet TV visade filmen och tog en kommentar av Tom Arnbom.

– Det ser ut som nån Game of thrones-varg. Men tyvärr måste jag slå sönder er grej – det här är ingen varg, det är ett vildsvin, sa Tom Arnbom i Aftonbladet TV.

På Facebook uppstod en väldig debatt. Alla inlägg som Jaktjournalens medarbetare sett går ut på att Arnbom har fel.

Flera personer skickade också originalklippet från Youtube till Arnbom.

På tisdagen lovar Arnbom Jaktjournalen att titta på filmen igen. Den som tittar ser nämligen att det definitivt inte är ett vildsvin, vilket även är vargforskare Olof Libergs slutsats.

”Inget problem”

På onsdagen ringer Tom Arnbom upp och meddelar att han ändrat uppfattning om filmen.

– Jag utgick från filmen jag fick från Aftonbladet och den var det mycket sämre upplösning på, om jag ska skylla på något.

– Det är varg eller varghybdrid. Det är inte ett vildsvin, det kan jag definitivt säga, säger Tom Arnbom.

Meddelar du Aftonbladet det också?

– Ja, det ska jag göra. Jag har inget problem med att säga att jag hade fel, säger Tom Arnbom.

Se det omtalade youtubeklippet här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Nu ska Sveriges bästa harhund koras

Vrigstad (JJ) Nu är det snart dags för årets stora Stövarmästerskap, Stövar-SM för harhundar. Imorgon invigs arrangemanget i Vrigstad och Jaktjournalen finns naturligtvis på plats.

Bra jaktår för tjäder och vildsvin i Dalarna

Dalarna (JJ) Det är goda tider för skogsfågeljägarna och vildsvinsjägarna i Dalarna. Under senaste jaktåret sköts nästan dubbelt så många tjädrar som året innan – och antalet fällda vildsvin fortsätter öka.

Skadades när hjort attackerade

Linköping (JJ) Eftersöket på en skadad hjort blev dramatiskt när eftersöksjägaren plötsligt blev attackerad och landade så illa att räddningstjänst och ambulans fick inkallas. Olyckan inträffade utanför Sturefors i Linköpings kommun.

Debatt: Riksjaktvårdskonsulent rasar över älgrapport

Kungsbacka (JJ) Skogsstyrelsens föreslår en kraftig sänkning av älgstammen. I diskussioner kring hur mycket älgstammen skulle sänkas nämns en halvering. En hållning och målsättning som givetvis är helt oacceptabel för Svenska Jägareförbundet, landets jägare och högst sannolikt även för den breda allmänheten, skriver riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné i ett debattinlägg.

Skogsstyrelsen vill halvera älgstammen

Kungsbacka (JJ) I en ny rapport föreslår Skogsstyrelsen att man ska halvera älgstammen för att öka tillväxten i skogen. Dessutom föreslår myndigheten att man ska gå från älgförvaltningsområden till klövviltförvaltningsområden.

Annonser