Viltskadecenters chef mötte närgången och morrande varg

Tillförordnade chefen för Viltskadecenter, Johan Månsson, hade ett närgånget möte med en hotfull varg. Månsson skrek och kastade grenar mot vargen som morrade åt honom.

Vargen morrade åt Johan Månsson, tillförordnade chef på Viltskadecenter

Det var i veckan som gick som händelsen inträffade i reviret Aspafallet, cirka två mil nordost om Lindesberg, nära marker som Grimsö viltforskningsstation förfogar över.

En händelserapport är upptagen hos länsstyrelsen i Örebro.

– Mannen var ute och rastade två taxar och klockan var strax före elva på kvällen. Det var skumt och plötsligt kom ett rådjur som hundarna såg. De satte igång och skälla och då kom det också en varg, berättar Per Ahlqvist på länsstyrelsen i Örebro.

Vargen ska kommit in på 10-20 meters avstånd och hundarna skällde för fullt.

– Han slängde pinnar och vad han hittade mot vargen, och sa åt den att gå därifrån. Då gjorde den en passerande rörelse, men utan att gå därifrån. Istället morrade den. Till slut skrek han så att han var alldeles hes efteråt, berättar Per Ahlqvist.

Vargens närgångna uppträdande ska ha pågått någon minut.

Vill inte berätta

Då och då genom årens lopp har det kommit historier om vargar som uppträtt så, att de inte backat undan utan morrat mot människor. De som berättat om sådana vargmöten har inte sällan ifrågasatts och fått hård kritik i sociala medier.

Jaktjournalen nås av uppgiften att det är Johan Månsson, viltforskare och tillförordnad chef på Viltskadecenter, som mött vargen. Han bekräftar att han varit med om ett vargmöte men vill inte kommentera händelsen.

– Jag har berättat för länsstyrelsen vad som hände, men jag vill inte att det ska skrivas om det i tidningarna, säger Johan Månsson till Jaktjournalen.

Är det inte viktigt att din historia blir känd?

– Jag ser ingen skyldighet att berätta i pressen om det, svarar Johan Månsson.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT
ANNONS ▼

Annonser