Jaktnyheter

Västgård Game Fair 2022 blev en fullträff

Västgård Game Fair 2022
Strålande sol och ett lika digert som spännande utbud. Det blev nyckeln till framgång vid årets upplaga av Västgård Game Fair i Järpen. Foto: Leif Milling

Strålande sol, ett digert program, taggade utställare och mäss-sugen publik. Årets upplaga av Västgård Game Fair kunde inte fått bättre förutsättningar.

"}}

Trots att pandemin satt stopp för det mesta i evenemangsväg under nästan två års tid, har flera mässarrangörer tvingats konstatera att deras första restriktionsfria event varit något av en besvikelse.

Nervöst i starten

Även om det funnits ett uppdämt behov av att samlas har en stor del av publiken man väntat sig valt att stanna hemma även i år.

Därför var det lite nervöst när Egon Wikström och hans partners på Västgård i Järpen under helgen som gick bestämde sig för gå all-in med 2022 års upplaga av Västgård Game Fair.

En given succé

Oron var dock obefogad. Strålande sol och ett utbud som visade sig vara rena fullträffen drog storpublik. Någon exakt besökssiffra finns inte ännu.

– Men uppslutningen var förvånansvärt god. Vår FMX-uppvisning drog väldigt mycket folk. Intresset för tornerspel, aktiviteterna på vårt hundområde och våra föreläsningar var också mycket välbesökta, summerar en nöjd Egon Wikström.

– Försäljningen har gått väldigt bra, den också. Kanske var det kalasvädret vi fick som gjorde att det blev en sådan succé så här efter pandemiuppehållet, fortsätter han.

Bättre och bättre

Så snart gänget som arrangerat landat efter årets intensiva mässhelg, ska resultatet av årets evenemang utvärderas. Det är femte gången som Västgård Game Fair arrangeras sedan starten 2016. För varje år är målsättningen att nästa event ska bli bättre.

– Vi utvärderar vad som funkat bra och vad som kan göras bättre. Så förhoppningsvis ska mässan bli bättre och bättre för varje år. Men hur bra vårt arrangemang är det ytterst alltid upp till besökarna att bedöma, säger Egon Wikström.