Vargvalpar på gång i Östergötland?

Det har påträffats spår som ska tyda på att vargarna i Östergötland har parat sig.

Similar pictures from my portfolio:

Det är Folkbladet som i sin pappersupplaga skriver om Östergötlands enda vargrevir. Hittills har länsstyrelsens personal inte hittat några tecken på att vargarna fått valpar.

– Men vi vet att tiken löper nu, säger Mia Kjällander, länsstyrelsen, till Folkbladet.

Enligt Benny Amberin, medlem i Svenska Rovdjursföreningen, har vargarna parat sig. Han säger till Folkbladet att han hittat spår efter en förmodad parning på Rösjön.

Vargvalpar föds vanligtvis under ett par veckor från slutet av april och någon vecka in i maj.

För tre veckor sedan attackerades Olavi Loumanens drever Turbo av varg vid jakt Sydväst om Finspång. Läs om det här. 

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser