Varg skjuten vid attack på jakthundar

En varg som gav sig på jakthundar sköts i fredags vid en jakt i tyska Brandenburg.

Tyska jakttidningen Jawnina skriver att en holländsk jaktgäst blev vittne till att rådjur passerade och att en varg kom efter dem.

När de efterföljande jakthundarna dök upp gav sig vargen på dem. Jägaren ska ha försökt skrämma stoppa vargen genom att skrika och skjuta varningsskott.

Attacken mot hundarna avbröts inte och då sköt den holländske jägaren verkanseld mot vargen.

Flera hundar ska ha fått skador som dokumenterats och behandlats av veterinär.

Jaktledaren kontaktade polis som tog hand om vargkroppen och skickade den till obduktion.

AKTUELLT

Svårt vargbiten älg avlivad i Värmland

En älg som sargats svårt av vargar avlivades på onsdagen strax öster om Karlstad. – Den blödde väldigt och hade svåra bettskador, berättar Jägareförbundets ordförande i Värmland, Anders Olsson.

Inrikesministern svarar undflyende om skytteverksamheters framtid

Polisen arbetar med en ny policy som avser besiktning av skjutbanors tävlingsstationer. Blir riktlinjerna som de ser ut i dag verklighet kommer många skytteklubbars verksamhet försvåras. Inrikesminister Mikael Damberg svarar undflyende på Sten Berghedens skriftliga fråga om konsekvenserna av förslaget.

Kalle utbildar jägare i den ”skitigaste jakten”

– En del kursdeltagare inser att de aldrig kommer att jaga säl. Det här är nog den skitigaste jakt man kan tänka sig. Det säger förre jaktvårdskonsulenten Kalle Johansson, som driver säljaktsutbildningar inom nystartade förbundet "Allmogejägarna".

2019 års våtmarksstipendiat korad

Ett gediget arbete med våtmarker för att gynna fåglar som lever i denna biotop premieras varje år, genom Våtmarksstipendiet. I år landade stipendiet i Västergötland.

Annonser