Annons
Varg efter hund stoppade björnjakt i Dalarna - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
4 år sedan björnjakt
- Nu blev det ju väldigt mycket smolk i glädjebägaren , sa jaktledare Anette Eklund i radions direktsändning. Foto: Privat , Gettyimages och hitta.se
Varg efter hund stoppade björnjakt i Dalarna
Falun (JJ) En varg förstörde björnjakten för jaktlaget i Marnäs utanför Falun på måndagen. Vargen förföljde en av hundarna i laget.
Händelsen inträffade vid 06-tiden. – Jag hade skickat hundföraren och två andra jägare upp i ett område där det brukar gå björn förbi. De hade två hundar med sig och de ville iväg, så de släppte en jämthund, berättar jaktledare Anette Eklund. Hunden försvann och efter några minuter knakade det till i skogen. Då kom plötsligt en varg, som passerade jägarna på bara tio meters avstånd, och gick målmedvetet efter i hundspåren. – Vargen var totalt fokuserad på hundskallet, säger Anette Eklund. Jägarna i laget såg mycket allvarligt på situationen och flera av dem tog sina bilar och åkte runt för att få tag i hunden.

Under direktsändning i radion

Jaktledare Anette Eklund

Alltihop inträffade mitt under direktsändning i radions P1 Morgon där Anette Eklund intervjuades om björnjakt. – Nu blev det ju väldigt mycket smolk i glädjebägaren och vi hoppas att hundföraren får in sin hund levande, sa Anette Eklund till reportern på P1 Morgon. Jägarna lyckades få tag på hunden och den var oskadd. Jaktdagen var dock förstörd eftersom man inte vågade släppa någon hund mer i området. – Vi var inne på att jaga ett annat område, men därifrån rapporterades att det bara fanns hona med unge inne. Så vi avslutade jakten. Och nu är jakten avblåst i vårat område, konstaterar Anette Eklund. Det går att lyssna på inslaget i P1 Morgon här. Intervjun med Anette Eklund börjar cirka en kvart in i sändningen, efter nyheterna.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!