Utökad skarvjakt i Stockholms län – 1 500 fåglar får fällas

Stockholm (JJ) Sedan tidigare har skyddsjakt på skarv varit möjlig i Furusundsleden i Stockholms län men nu utökas jakten med rejält fler skarvar på tilldelningen och större jaktområde.

Arkivfoto: Per Jonson

Totalt får nu 1 500 skarvar fällas under skyddsjakten som sträcker sig fram till april 2019. Jaktområdet har vuxit till att omfatta närmare alla områden längs med kusten i Stockholms län där yrkesfiske bedrivs, rapporterar Norrtelje tidning.

Jakten får däremot inte kompletteras med oljering (ägg doppas i olja så porerna täpps till och fostret dör), något Fiskarförbundet ansökt om.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ubsola Ansgar – bra nedärvare byggd för jakt

Jakt med tax är en jaktform Maria Nordström, Götene aldrig tröttnar på. Hennes duktiga strävhårshane Usbola Ansgar var startskottet på en fantastisk tävlingskarriär och uppfödning som har resulterat i många fantastiska jaktupplevelser.

DEBATT: ”Länsstyrelsens jaktförbud kommer knäcka rapphönan”

Länsstyrelsen i Hallands läns yttrande över preliminära förslag till jakttidsändringar innehåller ett flertal slutsatser baserade på egna agendor och tyckande av föredragande tjänsteman. Att införa jaktförbud på rapphöna är det mest allvarliga, skriver tidigare ordförande i Jägareförbundet Halland, Boo Å Wallén.
ANNONS ▼