Två av Tommys taxar har attackerats av örn

Tommy Lövgren i Acksjön utanför Molkom har drabbats hårt av kungsörn. Två av hans taxar har attackerats av det luftburna rovdjuret.

Taxar lever farligt om de attackeras av örnar. Tommy Lövgren har drabbats två gånger. Bild: Gettyimages och Per Jonson

Det är SVT Värmland som påminner om taxarna Werners och Hubbes möten med kungsörnar.

Tommy Lövgren och Hubbe var på rådjursjakt strax före jul 2012 och en örnattack resulterade i att hunden fick djupa sår. Han överlevde dock.

I höstas attackerades taxen Werner. Också han ådrog sig djupa sår i kroppen men överlevde.

Spanar mot skyn

– På Werner fick den tag i skinnet och klodjupen var några centimeter, så jag har är väldigt tacksam att vi haft sådan tur bägge gångerna, säger Tommy Lövgren till SVT Värmland.

För en värmländsk löshundsjägare är naturligtvis vargen ett ständigt orosmoment. Men nu för tiden håller Tommy också koll mot skyn.

– Jag tittar inte bara efter vargspår, jag tittar även efter vad som rör sig i luften ovanför och det tror jag inte är så vanligt att taxjägare gör, säger Tommy till SVT.

Tommy Lövgren porträtterades i senaste numret att Jakjournalen – eftersom han är en hängiven vakjägare på räv.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Toppmodern hundträningshall på Hulukvarn arena

Till helgen slår Hulukvarn Arena upp dörrarna för sin senaste satsning, Sveriges mest moderna träningshall för hundsport. – I den nya hundsporthallen har vi ännu en anläggning som garanterar optimala träningsförhållanden, säger Filip Hegestrand, Hulukvarn AB.

Varg attackerade familj i tält

Tänk dig att du och din familj ligger och sover i ett tält när plötsligt en varg attackerar och försöker dra iväg dig. Detta hände en familj från New Jersey som semestrade i Banff i Kanada nyligen.
ANNONS ▼

Annonser