Annons
"Tur att det inte blev värre skador" - Biltema svarar om batteri som skadade Ulf - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan batteri
Biltema kommenterar batteriet som började brinna i Ulf Bergströms ficka. Foto: Privat
"Tur att det inte blev värre skador" - Biltema svarar om batteri som skadade Ulf
Biltema svarar nu om det laddningsbara batteriet som började brinna i jägaren Ulf Bergströms ficka och brännskadade honom på benet. "Vilken tur att det inte blev värre skador", skriver Biltema-chefen Johan Gerdevåg i ett mejl.
Jaktjournalen berättade förra veckan om östgötske jägaren Ulf Bergström, som skulle lasta in två skjutna vildsvin i sitt garage när det plötsligt blev som ett fyrverkeri i hans ena byxficka.Ett laddningsbart batteri hade börjat brinna våldsamt och brände fast tyg från långkalsongerna i baksidan av knät på Ulf. Hettan vid brandförloppet var så stark att batteriet brände hål på byxorna och trillade ut på golvet och låg glödde i två minuter.– Jag har väl förstått att det skulle kunna hända, men inte fan trodde jag att jag gick omkring med en nyårsraket i fickan. Det var riktigt obehagligt, sa Ulf i Jaktjournalens intervju förra veckan.

Patroner och batterier

Till saken hör att Ulf hade patroner och laddningsbara batterier i samma ficka. Det skulle kunna vara fråga om att metallen hylsorna kortslutit batteriet.Johan Gerdevåg är marknadschef på Biltema Sweden AB. Han påpekar att de laddningsbara batterierna har en engelsk varningstext som anger att de inte får utsättas för eld, kortslutas, eller sättas i åt fel håll i utrustning där de används.”Jag har läst artikeln och det är tur att det inte blev värre skador! Kan bara konstatera om kunden har förvarat Li-ion-batterier i en ficka med patroner av metall så känns det otroligt farligt och kortslutning är bara frågan när, inte om det kommer hända! För att utesluta fabrikationsfel behöver vi få in produkten.”, skriver Johan Gerdevåg till Jaktjournalen.Det brunna batteriet finns dock inte kvar och kan skickas in till Biltema för analys.– Jag har slängt det, säger Ulf Bergström.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21
 https://www.jaktjournalen.se/uppladdningsbart-batteri-slog-eld-i-ulfs-ficka-en-skrackupplevelse/

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!