Trälåda och låtsas-stall anmälda som illegala fällor

Strömsund/Stockholm (JJ) Det har uppstått hysteri kring rovdjurs- och jaktfrågor. Det här är berättelserna om en gammal trälåda och lekplats som barn byggt – och som omtalades som illegala fällor.

Tobbe Lektell med trälådan som anmäldes som en illegal rovdjursfälla. Foto: Privat

Tobbe Lektell är jägare och jobbar i Strömsund. Han har jobbat många år som eftersöksjägare och nyligen hörde polis och åklagare av sig och ville att han skulle åka ut och titta på en trälåda som polisen fått in anmälan om.

I ett litet slybuskage, alldeles intill en parkerad släpvagn, hade någon hittat det som i fantasins värld uppgraderats till ett allvarligt brott – en illegal rovdjursfälla.

– Den stod nere vid sjön tillsammans med alla möjliga sopor som slängts på platsen. Det tog två minuter att konstatera att det inte var någon fälla. Det blir humoristiskt, säger Tobbe Lektell.

Han lade ut bilderna på Facebook och där har det dykt upp en fantastisk historia som utspelade sig i Stockholm hösten 2016.

Slog larm om låtsas-stall

Den 16 augusti skrev Tidningen Årsta, Enskede, Vantör om en man som i närheten av Årstaliden hittat det han ansåg var en djurfälla. Det var bland annat snören uppspända på pinnar, ett äpple upphängt i ett träd och en hemmagjord hökärve.

– Jag kan inte se att det skulle kunna vara något annat än en fälla. Det var helt klart riggat för att ett djur av något slag skulle fastna i snörena, berättar mannen för tidningen.

Här kan ni läsa den artikeln.

Men den 2 september kunde Tidningen Årsta, Enskede, Vantör berätta att ”djurfällan” i själva verket var ett låtsas-stall som två småflickor byggt och där de hade tolv vildhästar.

Här kan ni läsa om det.

Och så minns vi P4 Värmland som i februari tvingades pudla när de larmade om ”misstänkt vargfälla”.

Läs den artikeln här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

100 Pantera – långhållssatsning från Sauer

Under året lanserades Sauer 100 Pantera. Geväret är tänkt som ett alternativ för den som är intresserad av långhållskytte men ändå vill ha ett jaktvapen för rörlig jakt. Jämfört med tidigare versioner av Sauer 100 är det framförallt stockningen som är utvecklad. Den flutade pipan är 19 mm i diameter och 50 cm lång vilket ger ett förhållandevis kompakt vapen.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Filmade oskyggt lodjur

Vanessa Andersson filmade i tisdags ett lodjur som lunkade framför bilen i flera hundra meter. "Inte ett onormalt beteende", säger länsstyrelsens personal om lodjuret.

Annonser