Trälåda och låtsas-stall anmälda som illegala fällor

Strömsund/Stockholm (JJ) Det har uppstått hysteri kring rovdjurs- och jaktfrågor. Det här är berättelserna om en gammal trälåda och lekplats som barn byggt – och som omtalades som illegala fällor.

Tobbe Lektell med trälådan som anmäldes som en illegal rovdjursfälla. Foto: Privat

Tobbe Lektell är jägare och jobbar i Strömsund. Han har jobbat många år som eftersöksjägare och nyligen hörde polis och åklagare av sig och ville att han skulle åka ut och titta på en trälåda som polisen fått in anmälan om.

I ett litet slybuskage, alldeles intill en parkerad släpvagn, hade någon hittat det som i fantasins värld uppgraderats till ett allvarligt brott – en illegal rovdjursfälla.

– Den stod nere vid sjön tillsammans med alla möjliga sopor som slängts på platsen. Det tog två minuter att konstatera att det inte var någon fälla. Det blir humoristiskt, säger Tobbe Lektell.

Han lade ut bilderna på Facebook och där har det dykt upp en fantastisk historia som utspelade sig i Stockholm hösten 2016.

Slog larm om låtsas-stall

Den 16 augusti skrev Tidningen Årsta, Enskede, Vantör om en man som i närheten av Årstaliden hittat det han ansåg var en djurfälla. Det var bland annat snören uppspända på pinnar, ett äpple upphängt i ett träd och en hemmagjord hökärve.

– Jag kan inte se att det skulle kunna vara något annat än en fälla. Det var helt klart riggat för att ett djur av något slag skulle fastna i snörena, berättar mannen för tidningen.

Här kan ni läsa den artikeln.

Men den 2 september kunde Tidningen Årsta, Enskede, Vantör berätta att ”djurfällan” i själva verket var ett låtsas-stall som två småflickor byggt och där de hade tolv vildhästar.

Här kan ni läsa om det.

Och så minns vi P4 Värmland som i februari tvingades pudla när de larmade om ”misstänkt vargfälla”.

Läs den artikeln här.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser