Annons
Stoppad skyddsjakt drivs vidare till högre instans - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
11 månader sedan vargattacker
Hur många vargattacker krävs det för att en skyddsjakt ska anses vara laglig? Det ska nu prövas i högre instans då länsstyrelsen i Värmland överklagar till kammarrätten. Arkivbild: Privat
Stoppad skyddsjakt drivs vidare till högre instans
Krävs det tre eller fyra vargattacker mot hund?

Räcker det med tre vargattacker mot hundar för att en länsstyrelse ska kunna bevilja skyddsjakt? Den frågan ska nu prövas i Kammarrätten sedan länsstyrelsens personal i Värmland överklagar en stoppad skyddsjakt.

Värmlands Folkblad rapporterar i sin pappersupplaga om den skyddsjakt som fick klartecken i trakterna av Molkom, Brattfors och Väse sedan flera hundar attackerats av varg.

Men Jaktkritikerna, Nordulv och Rovdjursföreningen överklagade och jakten stoppades först genom inhibition och underkändes sedan av Förvaltningsrätten.

Den avgörande frågan är hur många angrepp på hundar som krävs för att en skyddsjakt ska vara motiverad enligt lagens mening.

Länsstyrelsens personal anser att frågan är av stort principiellt värde och överklagar den stoppade skyddsjakten till kammarrätten. I överklagan hänvisas det till tidigare domar i förvaltningsrätter, där det räckt med tre dokumenterade angrepp.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!